Clubdag 2015

Zondag 4 oktober: jaarlijkse (dieren) Fauvendag

Het is zondagmorgen kwart over negen als mijn baasjes de jassen al aantrekken en me bij zich roepen. Ik krijg m’n halsband om en zwiep vrolijk met mijn staart, want ik weet wat dit betekent. We gaan erop uit! De achterklep van de auto gaat open en ik spring erin. Ik houd na ruim 3 jaar nog steeds niet van autorijden, maar een ritje in de auto betekent….. bos! Met lekkere geuren en sporen, mmmmm.

Na zo’n 50 minuten stopt de auto; we zijn aangekomen bij Lierderholt in Beekbergen. Mijn baas opent de klep en ik mag eruit. Oooh, ik ruik en zie het bos al en zal ik je wat vertellen? Ik heb er zin in. Samen met mijn baasjes begin ik te lopen tot ik ze zie. Al mijn broertjes, zusjes, neefjes, nichtjes, ooms en tantes. Wow! Het is weer feest! Het is de jaarlijkse Fauvendag!

Terwijl mijn baasjes een kopje koffie drinken, wenst Amanda van Grondelle, voorzitter van de rasvereniging, mijn hele familie met àlle baasjes welkom. Ik blaf even zodat ze weten dat ik er zin in heb…. En dan komt iedereen in beweging.

Zo, eerst even met z’n allen ‘op de kiek’ en dan duiken we het bos in, zo opwindend!

d282e7257ebdd2aac29db4c419158d57

Normaal gesproken ren ik met mijn neus aan de grond; weet je wel hoe lekker het hier overal ruikt! Maar vandaag ren ik met mijn vrienden terwijl alle baasjes gezellig kletsen (over ons natuurlijk!). En zelfs als we met zijn allen een modderpoel in duiken, blijven ze lachen…

20151004_110332

Na een uurtje zijn we terug bij het restaurant. Gelukkig is het heel mooi weer en zitten we lekker buiten op het terras. Zo kunnen wij gerust naar elkaar blaffen, met elkaar flirten, spelen of gewoon naast onze baasjes op een stoel zitten…..

DSCN0419
Als iedereen lekker heeft gegeten, gaan we nog weer even naar binnen. Daar vertelt Mirjam Leppers over allerlei spelletjes voor honden en over spoorzoeken. Nou, ik wist dat natuurlijk allemaal al!
Ik doe niets liever en dat komt goed uit, want we gaan weer naar buiten en dit keer om de spelletjes uit te proberen en een ‘echt’ spoor te volgen. Zo gaaf!

20151004_141139

Maar ik merk wel dat  ik nu ook wel een beetje moe begin te worden. Mijn vrouwtje aait mij over mijn bol terwijl ze zegt: “Ha, dropje..”. Nou ja, ze vindt me gewoon een lekker ding en dat ben ik natuurlijk ook……

Het is een uur of drie en het was weer een geweldige dag!
Iedereen bedankt hiervoor en tot Fauves!

Als er nog meer foto’s zijn waar ik op sta kan je die dan even mailen?

Er is al een album aangemaakt en deze kan je via vinden via deze link Clubdag 2015

 

O ja de website van Mirjam kan je vinden via deze link www.hondengedragcoach.nl

En heel veel leuke speeltje via de website van Barbara en die kan je vinden via deze link www.doggyschoice.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.