Clubdag 2018

Zondag 7 oktober 2018 was het weer zover, Clubdag. Om 10 uur was het verzamelen bij Het Lierderholt, Eeterij de Lierderhoeve in Beekbergen. Dus zondagochtend er vroeg uit, de honden voelden het al aan, er gaat weer iets leuks gebeuren, de rugzak van vrouwtje staat namelijk klaar.

Aangekomen bij Het Lierderholt scheen de zon en stond de heerlijke koffie al klaar. Al gauw stroomde het plein vol en was het een al feest van herkenning en begroeting door honden en baasjes. Iedereen had er zin in en wat een grote opkomst! Willeke de vrouw van onze penningmeester deelde aan de hondjes hondenkoekjes uit, het is tenslotte ook hún feestje. Bertrand Schuurman kwam met Ollie en Sanne en was blij om zoveel mooie Fauves terug te zien. De jongste pup Frits, die ook even langsgekomen was met zijn nieuwe familie, likte het gezicht van Bertrand ook nog even helemaal af van blijdschap.

Nadat iedereen de koffie op had, was het verzamelen voor de groepsfoto. Dat is best moeilijk met zo’n grote groep, en om 1 foto te krijgen, moet je er drie tegen elkaar aan leggen. Alle honden staan er weer met kwispelende staarten op. En toen konden we aan de wandel.

Er werd geroepen: “Volg Thea” die weet de weg, we volgen de Rode Paaltjes route van 4,9 km”. Maar Thea liep nog achteraan en vooraan was iedereen zo druk met elkaar aan de klets dat het eerste rode paaltje gemist werd. Halverwege in het diepe bos, kwam de discussie op gang, welke kant moesten we nu op, waar was het rode paaltje……. Telefoons werden tevoorschijn gehaald, want Google Maps zou ons wel weer op de goede weg helpen, echter dan moest je wel verbinding hebben… Gelukkig had een van ons een goede telefoon die verbinding kreeg en hop we konden de weg vervolgen en liepen uiteindelijk de Rode Paaltjes route in tegenovergestelde richting. Tijdens de wandeling was de hond Daantje van Marjolein haar baasje kwijt, en liep/rende gewoon weer richting Lierderhoeve.  Marjolein was zo druk aan de klets, die had het in eerste instantie niet in de gaten. Gelukkig konden de achterblijvers Daantje lokken en aan een extra riem vastnemen en werd ze weer herenigd met haar vrouwtje. Rest van de honden liepen en renden heerlijk mee, genoeg te snuffelen, en menig reutje werd stapelverliefd op een mooi teefje.

Rond 11.45 uur waren we met alle honden en baasjes weer terug.  Inmiddels was ook Jessica Kremer-Frijling van trimsalon DoggyStyle uit Hardenberg aangekomen om die middag een presentatie over vachtverzorging van de Basset Fauve de Bretagne te geven. Na een hapje en drankje op het terras, gingen we met een leuke groep naar binnen voor de presentatie. Jessica stond daar met een mooie hoogzwangere buik, en vertelde ons over het verschil tussen de vachten, wat we vooral wel en niet moesten doen, welke kammen er geschikt/ongeschikt waren en had ook nog leuke verhalen uit de praktijk. Het was een heel leerzame middag, en zo leuk dat we samen met haar gaan kijken om deze winter of in het vroege voorjaar een workshop te organiseren waarbij de deelnemers samen met hun hond geleerd wordt hoe zij zelf hun hond kunnen plukken.

Moe en voldaan stapten we weer in de auto, ik geloof dat elke hond en baas kan terugkijken op een bijzonder geslaagde dag en we kijken alweer uit naar volgende bijeenkomst met de honden.

Klik hier voor de foto’s

Scroll naar top