Strandwandeling 2019

Zondagochtend de honden Moena en Loustic de auto ingeladen en op weg naar het strand van Noordwijk. Hier stond de strandwandeling op het programma en wij wilden er toch wel op tijd zijn om na een rit van 1,5 uur eerst even een kop koffie te kunnen nemen en te genieten van een apfelstrudel met vanillesaus en slagroom bij restaurant Nederzandt. Thea en Eus waren er ook al met Dorah en zo konden we na de koffie alle deelnemers opwachten bij de strandopgang. Helaas hadden Ben en Franca die ochtend afgemeld; Caramel was niet fit en had die nacht ook lopen spoken en moest duidelijk even bij komen.

Een voor een kwam iedereen eraan met enthousiaste honden, dit jaar hadden 50 mensen zich aangemeld en hadden wij 22 honden. Moena zag haar zus Sammie weer terug, en ook Dorah zag een zusje terug. Dat blijft altijd zo leuk om de gelijkenissen ook terug te zien.

Na een korte toespraak en de groepsfoto (door de partners genomen) konden we de honden eindelijk loslaten op het strand.

En daar gingen ze, de een nog harder rennend dan de ander en overal snuffelen en dollen, de mensen en kinderen die op het strand lagen (jaja het was 17 februari, maar leek wel april) ontwijkend. De zee was voor menig Fauve een heerlijk speelveld en natuurlijk werd ook van het zeebanket op het strand geproefd.

De baasjes hobbelden er mooi achteraan en hielden hun “kroost” goed in de gaten, ondertussen ook lekker babbelend met elkaar en zo de ervaringen met hun Fauves uit te wisselen. Na ruim 3 kwartier lopen in Noordelijke richting, keerden we weer om voor de terugtocht. Wij bleven op het strand, de duinen zijn leuk, maar hier konden de honden gewoon los blijven lopen en het was er gewoon heerlijk zo. Gijs en Eus hadden zich al ergens halverwege in het strand geposeerd om te rusten met Moena en Dorah. Die vonden dit wel best zo, even tot rust komen en genieten van de zon zo. Zij sloten zich ook weer aan bij de groep en zo liepen we weer rustig terug.

Bij strandtent Nederzandt hadden wij een eigen ruimte met terras afgehuurd, waar we nog heerlijk hebben kunnen nazitten. Enthousiaste ober Bob nam de bestelling op voor drankjes en hapjes en de honden kregen water en van ons ieder een grote ronde koek en dat smaakte natuurlijk wel na zo ’n inspanning op het strand. De nazit was supergezellig, Pattou had er nog niet genoeg van en nam nog even de benen in de duinen gelegen achter het terras, maar met vereende kracht werd Pattou toch weer achterhaald en in de armen van zijn baasjes gedrukt. Rond 16.00 uur stapten wij voldaan de auto in richting huis. De honden lagen in diepe rust achterin en wij weten zeker dat deze wandeling ook voor hun een groot genot was.

Graag willen wij ook alle enthousiaste deelnemers bedanken voor de gezelligheid en zeggen wij hierbij tot Volgend jaar!  

Klik hier voor de foto’s

Scroll naar top